Preparació
- Amb les fulles de pasta fil·lo, feu uns tubs amb l’ajuda d’un motlle d’acer, i poseu-los al forn fins que siguin cuits. Reserveu-los.
- Per a la brandada: poseu els olis al foc, amb els alls i la cirereta, fins que estiguin daurats, i deixeu-ho refredar.
- Coeu-hi el bacallà i deixeu-ho refredar.
- Passeu el bacallà, els alls i una part de la llet per un triturador, que quedi tot ben fi, i al mateix temps aneu-hi posant oli a poc a poc perquè es vagi muntant, com si féssiu un allioli, fins que acabeu la llet i l’oli. Rectifiqueu-ho de sal i pebre blanc. Reserveu-ho.
- Amb les verdures picades ben fines, feu una samfaina. Sofregiu la ceba i el pebrot amb un raig d’oli, i un cop rossejats, afegiu-hi el carbassó i l’albergínia. Quan siguin cuits, poseu-hi el tomàquet ben picat, deixeu que redueixi tot, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho en fred.
- Amb una mànega de pastisseria, farciu els canelons cruixents amb la brandada i poseu-los al forn 5 min a 200 ºC.
- Poseu-los al plat, i a sobre de cadascun poseu-hi una cullerada de samfaina freda. Podeu acabar el plat amb una mica d’amanida.