Preparació
- Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i enrossiu els alls pelats i tallats a làmines i les cebes ratllades. Deixeu-ho coure lentament. Quan sigui mig cuita, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-lo concentrar
- Mentrestant, traieu el greix de les cuixes confitades, la pell i l’os.
- Remulleu el sofregit amb el raig de vi ranci i el de conyac. Deixeu que s’evapori l’alcohol.
- Tot seguit, afegiu-hi la carn de la cuixa confitada i el fetge gras. Deixeu-ho coure 4 min.
- Remulleu la molla de pa amb llet i afegiu-la a la carn. Comproveu el punt de sal i apagueu el foc. Deixeu refredar la carn una mica. Tot seguit, passeu la carn per la màquina de trinxar carn amb el forat mitjà.
- Poseu a bullir uns minuts les làmines de pasta. Refredeu-les en aigua freda i col·loqueu-les al damunt d’un drap blanc.
- Aneu posant a cada làmina una cullerada de carn i enrotlleu els canelons
- Feu la beixamel posant a bullir mig litre de llet. En una altra cassola, poseu la mantega i deixeu-la fondre.
- Incorporeu-hi la farina i deixeu-ho coure 2 min a foc suau. Afegiu-hi a poc a poc la llet perquè no faci grumolls i coeu-ho lentament 2 min. Ratlleu-hi la tòfona i el Formatge Urgèlia perquè quedi ben fos.
- Poseu-ho a punt de sal i pebre blanc.
- Tireu una cullerada de beixamel al fons de la plàtera de forn; al damunt poseu-hi els canelons, i acabeu-ho de cobrir amb la beixamel.
- Poseu-ho al forn a 100 °C per tal que s’escalfin els canelons i serviu-ho amb la beixamel d’Urgèlia