Preparació
- Feu un rostit tradicional amb el pollastre i les verdures. Quan tingueu cuit el pollastre, desosseu-lo i peseu-lo.
- Prepareu la meitat del seu pes en fetge gras. Salteu aquest fetge en una paella sense oli i que estigui una mica calenta. Passeu-ho per la picadora.
- Bulliu les plaques dels canelons i farciu-los amb la barreja del fetge i el rostit.
- Per a la beixamel de múrgoles: poseu les múrgoles en remull amb la llet i guardeu-les així tota la nit. Passeu els bolets per un colador i salteu-los amb els 50 g de mantega.
- En un altre cassó, feu una beixamel amb els 100 g de mantega, la farina i la llet amb què heu hidratat les múrgoles.
- Barregeu les múrgoles saltades i la beixamel. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i tritureu-ho tot.
- Muntatge: poseu els canelons en una safata. Aboqueu-hi la beixamel pel damunt i poseu-ho al forn a escalfar, sense que es gratini. Emplateu-ho i, opcionalment, hi podeu ratllar per sobre una mica de tòfona.