Preparació
- Netegeu les sípies tallant-ne les vores del cos perquè quedin de forma quadrada. Emboliqueu-les amb paper de film i poseu-les a congelar amb un pes al damunt perquè quedin completament planes.
- Netegeu els bolets i piqueu-los ben petits, saltant-los amb una mica d’oli, all i julivert. Traieu-ho del foc, afegiu-hi els llagostins pelats i trinxats, però no tant com els bolets, i feu-hi unes voltes per la paella perquè es coguin molt lleugerament.
- Per a la vinagreta de llagostins: barregeu tots els ingredients i poseu-los a coure a foc suau, fins a 70 ºC. Coleu-ho.
- Talleu la sípia en una màquina de tallar embotits molt fina i aneu-la posant estesa en una safata.
- Farciu els canelons amb la massa de bolets i llagostins. Salpebreu-los. Passeu-los per una paella.
- Munteu el plat i afegiu-hi la vinagreta pel damunt. Per a cada ració poseu 8 o 9 canelons. Opcionalment, acabeu els plats amb cordons d’oli de tinta de sípia, d’oli de julivert i d’oli de pebre vermell dolç.