Preparació
Preparació
- Talleu la part blanca dels porros ben menuda. Peleu i talleu l’albergínia i el carbassó a dauets.
- Demaneu ajuda a un adult per fer anar els fogons. En una paella on càpiga tota la verdura, amb un raig generós d’oli, coeu a foc lent el porro, uns 5 min. Afegiu-hi l’albergínia i el carbassó. Coeu-ho a foc mitjà, uns 5 min més. Salpebreu-ho, poseu-ho sobre un colador i deixeu que perdi tot el líquid sobrer.
- Bulliu les plaques de canelons 12 min. Escorreu-les i col·loqueu-les, encavalcades, sobre un drap humit.
- En un bol, barregeu el mató amb les verdures fins a fer-ne una pasta. Col·loqueu-ho al centre de cada placa de caneló i enrotlleu-la. Poseu els canelons en una safata per després poder-los gratinar.
- Feu una creu a la base dels tomàquets i escaldeu-los en aigua bullent, 30 s. Refresqueu-los immediatament i peleu-los. Traieu-los les llavors i talleu-los a dauets.
- En una paella amb un bon raig d’oli, coeu els daus de tomàquet amb l’orenga i una mica de sal i pebre, uns 5 min.
- Cobriu els canelons amb els dauets de tomàquet i empolseu-ho amb formatge parmesà. Finalment, gratineu-los.
El consell
- Com podeu comprovar quan feu aquesta recepta, els canelons són molt pràctics perquè es poden farcir amb tot tipus d’ingredients. Si hi ha algun aliment que no us agrada massa però és molt sa, poseu-lo dins el farcit d’uns canelons. Segur que ni en notareu el gust!