Preparació
- Salpebreu les carns i daureu-les en una cassola amb oli d’oliva. Incorporeu-hi la ceba tallada a trossos, els alls pelats i una fulla de llorer. Quan agafi color, afegiu-hi els tomàquets nets i tallats a trossos i, quan s’hagi evaporat l’aigua, incorporeu-hi un raig de vi ranci. Tapeu-ho i coeu-ho a foc baix 15 min.
- Quan la carn estigui cuita, passeu-la per la picadora. Afegiu-hi dos ous durs tallats i uns trossets de mantega, amb la carn encara calenta. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
- Coeu les plaques de canelons amb un raig d’oli. Quan estigui cuites, submergiu-les en aigua freda per tallar la cocció i estireu-les sobre un drap de cotó perquè deixin anar tota l’aigua.
- Poseu una cullerada i mitja de farcit a cada placa i enrotlleu els canelons. Poseu-los en una safata de forn untada amb mantega i una mica de beixamel que haureu preparat amb mantega, farina i llet.
- Cobriu els canelons amb la beixamel, afegiu-hi formatge ratllat per sobre i trossets de mantega i gratineu-los abans de servir-los.