Preparació
- Talleu la part superior dels carbassons i buideu-los per dins, amb molta cura de no trencar-los. Salpebreu-los i afegiu-hi un xic d'oli.
- Coeu-los al forn a 180 ºC, 15 min. Piqueu la part de la polpa extreta i reserveu-la.
- En una cassola, daureu l'all picat i la ceba picada fins que quedi ben transparent.
- Afegiu-hi la polpa del carbassó i daureu-lo. Afegiu-hi la fulla de llorer i el brandi i flamegeu-lo.
- Un cop cuit el carbassó i evaporat l'alcohol, afegiu-hi els tomàquets ratllats (només la polpa) i deixeu que es faci un bon sofregit.
- Afegiu-hi la carn de bou de mar cuita i el bacallà tallat a daus, remeneu-ho una mica i afineu-ne el punt de sal.
- Farciu els carbassons amb aquesta mescla i tapeu-los. Escalfeu-los al forn 5 min, a 180 ºC.