Preparació

Socarreu i renteu els peus de porc. Feu un brou fet amb els retalls de verdures i coueu-hi els peus fins que siguin tous (2 h a foc suau). Desosseu-los, amb cura de no trencar-los, mentre encara siguin calents, i poseu-ne una meitat sobre film de cuina, salpebreu-los, i poseu-hi l’altra meitat a sobre. Emboliqueu-ho com si fos un caramel, cargolant les puntes del film, que agafi una forma arrodonida i compacta. Poseu-los a refredar tota la nit perquè la gelatina qualli bé. Per a la vinagreta, coueu les mongetes en aigua bullint. Un cop cuites poseu-ne una cullerada en un bol, una punta d’all, un parell de branquetes de julivert, oli, una mica de vinagre, sal i pebre, i ho tritureu amb el túrmix. Si veieu que és massa lligada, li podeu afegir una mica d’aigua. Rectifiqueu de sal. Retireu el film dels peus de porc i talleu-los a rodelles primes. Disposeu-les en els plats en forma de rosetó i amaniu-ho amb la vinagreta. Podeu comprar peus de porc ja bullits, es venen envasats al buit. Només caldrà escalfar-los amb una mica d’aigua i sal per poder-los desossar. Podeu acompanyar-ho amb unes fulles de ruca.