Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Renteu una de les taronges a fons i retireu-ne la part acolorida de la pela. Talleu-la a tires fines. Passeu-les 5 min per un quart de litre d’aigua bullent amb la meitat del sucre. Retireu-les, escorreu-les i reserveu-les.
  2. Peleu totes les taronges a sang. Talleu-les a rodelles transversals més o menys fines, segons el vostre gust, i aneu-les disposant als plats de servei. Escampeu-hi les tires de pela pel damunt.
  3. Barregeu el vi dolç amb el suc de la llimona, colat, i la resta de sucre. Regueu-hi els carpaccios. Poseu-los 1 h a la nevera.
  4. Just abans de servir-les, talleu el torró a trossets i distribuïu-los per sobre de les postres.
  5. Finalment, renteu i separeu les fulles de romaní, piqueu-les ben petites i espolseu-les per sobre de les postres.

Comentaris

Podeu optar pel torró de Xixona o pel d’Agramunt: la dentadura dels comensals mana.

Procureu que les taronges no siguin massa grosses ni massa sucoses, perquè desmereixerien les postres.

Si no us fa el pes, podeu substituir el romaní per alguna altra herba aromàtica, com ara la menta.

Si sou agosarats, el moscat o moscatell pot deixar pas a algun enriquiment amb un raig de ratafia o similar.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: