Preparació
- Per a la crema de carxofes: netegeu quatre carxofes i talleu-les a grills. Salteu-les amb una mica d’oli i quan comencin a daurar-se, afegiu-hi un gra d’all obert per la meitat. Ofegueu-ho i afegiu-hi el brou. Coeu-ho tapat a foc suau 15 min.
- Decanteu les carxofes, tritureu-les fins a deixar-les molt fines i coleu-les. Reduïu-ho, si cal, fins que obtingueu una textura de crema lleugera. Amaniu-ho i reserveu-ho.
- Per a la tempura: mescleu les farines, l’aigua i el llevat sense treballar-ho gaire i reserveu-ho a la nevera. Per a la vinagreta: barregeu el vinagre de Mòdena i l’oli d’oliva verge extra al 30% i el 70%, respectivament.
- Muntatge: talleu dues de les carxofes restants en làmines de 4 mm de gruix i daureu-les a la planxa.
- Talleu les altres dues en làmines fines, passeu-les per la tempura i fregiu-les en oli.
- Serviu les diferents formes de carxofes amb volum i harmonia. Acabeu-ho amb gotes de vinagreta.