Preparació
- Per a les peces de galeta: amb les varetes elèctriques, bateu la mantega i el sucre fins que quedi una crema homogènia.
Incorporeu-hi l’ou i bateu-ho fins que s’integri bé. - Incorporeu-hi la meitat de la farina, amb la sal i les espècies. Incorporeu-hi la llet i després la resta de la farina. Pot ser que necessiti una mica més de llet. Separeu la massa en dues o tres parts, emboliqueu-la amb film i reserveu-la a la nevera un parell d’hores.
- Estireu la massa amb un corró entre dos papers de forn, a un gruix de 4 mm. Reserveu la massa estirada al congelador.
- Ben congelada, talleu les diverses peces de la caseta, amb l’ajut de la plantilla, un regle i un ganivet. Si durant el procés es descongela la massa, torneu-la a deixar una estona al congelador. Reserveu les peces tallades al congelador.
- Escalfeu el forn a 190 ºC i coeu les galetes directament congelades uns 12-15 min. Deixeu-les refredar sobre una reixeta.
- Per a la glaça reial: amb les varetes elèctriques bateu les clares amb la meitat del sucre tamisat. Aneu-hi incorporant la resta del sucre, a poc a poc, fins a tenir la textura desitjada. És fàcil, però com que una imatge val més que mil paraules, us deixo un enllaç a un tutorial on s’explica el procés a la perfecció: glaça reial.
- Muntatge: decoreu les parets i la teulada amb la glaça reial.
- Enganxeu, d’una en una, les parets de la casa amb la glaça reial. Cal mantenir la pressió fins que s’asseca la glaça abans d’enganxar la següent.
- Enganxeu la teulada. Col·loqueu els totxos a la part superior i la xemeneia. Enganxeu els Lacasitos a les teules.
- Tenyiu el coco de color verd, simulant l’herba.
- Col·loqueu la base de pa de pessic sobre la safata. Poseu-hi la casa a sobre i cobriu el voltant amb el coco ratllat.
- Formeu el camí d’entrada amb la rajola de xocolata. Decoreu tot el voltant amb el para-sol, les flors i els elements que tingueu.