Preparació
- Per al massapà: barregeu tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia. Emboliqueu-la amb paper film i reserveu-la a la nevera 12 h.
- Amb el corró, estireu el massapà entre dos papers de forn. Retalleu-ne una tira llarga i estreta i col·loqueu-la a la paret del motlle ( de 22 centímetres de diàmetre).
- Retalleu també una tira i dues bases de pa de pessic, tot a la mida del motlle que feu servir. Col·loqueu la tira de pa de pessic a la paret del motlle, arran del massapà. Col·loqueu al fons del motlle una de les bases de pa de pessic que heu retallat.
- Per al farciment: poseu la ricotta dins un colador de malla fina i deixeu-la 2 h a la nevera, per tal que s’escorri tota l’aigua. Barregeu la ricotta amb el sucre en pols i la fruita confitada tallada a dauets. Poseu el farciment dins el motlle i tapeu-lo amb la segona base de pa de pessic. Reserveu el pastís 2 h a la nevera.
- Per a la glaça: barregeu la clara i el sucre en pols. Desemmotlleu el pastís tot capgirant-lo. Amb una mànega i una boqueta petita, traceu una línia de glaça resseguint la vora de la superfície del pastís. Feu també uns dibuixos a la paret de massapà.
- Afegiu l’aigua a la glaça i glacegeu la superfície del pastís, arribant fins a la línia que heu marcat abans.
- Reserveu la 'cassata' a la nevera. Un cop seca la glaça, acabeu-la amb la fruita confitada.