Durant el Fòrum Gastronòmic que es va celebrar aquest octubre a Barcelona vaig assistir al taller 'Chocolate addiction', impartit per Rafa Delgado, xef de postres de l’Alkímia i ambaixador de Chocovic. Una de les receptes que ens va preparar va ser aquesta cassoleta de xocolata tan vistosa.
Ara fa un any vaig tenir la sort de passar tres mesos a la cuina del restaurant Alkímia, treballant i aprenent al costat d’en Rafa, un crack de les postres de restaurant. Per això, quan vaig veure que feia aquest taller al Fòrum, m’hi vaig apuntar sense dubtar, amb moltes ganes de tornar a veure en Rafa. I no em va decebre gens, al contrari, a part de les receptes em va sorprendre alguna de les tècniques que va fer servir per emplatar: l’última tendència en postres de restaurant és oblidar-se de les quenelles per als gelats!
Aquesta setmana necessitava preparar unes postres de quedar bé, i no vaig dubtar ni un moment a posar en pràctica una de les receptes que ens va ensenyar el Rafa. La foto parla per si sola, l’èxit estava assegurat!
Preparació
- Per a la cassoleta: foneu la xocolata al microones. Escalfeu la llet i la nata. Quan arrenqui a bullir, aboqueu-ho sobre la xocolata. Deixeu-ho uns minuts i barregeu-ho bé.
- Incorporeu-hi el rovell i coleu-ho. Dosifiqueu-ho en els motlles. Coeu-ho a 130 ºC durant 11 min.
- Deixeu-ho refredar a temperatura ambient. És important no posar-ho a la nevera, ja que la textura correcta s’obté a temperatura ambient.
- Per al bescuit de sifó: tritureu-ho tot a la Thermomix i coleu-ho. Ompliu el sifó i carregueu el gas. Deixeu-ho reposar.
- Poseu l’escuma en un vas de plàstic i coeu-ho al microones durant 40 s a potència màxima.
- Emplateu la cassoleta amb el bescuit trossejat, els gerds i brots d’oxalis (en el meu cas, menta).