Preparació
- Per a la base sablé: barregeu el sucre i la farina. Incorporeu-hi la mantega pomada i barregeu-ho. Afegiu-hi l’ou i barregeu-ho el mínim fins a obtenir una massa homogènia i compacta.
- Entre dos papers de forn, estireu-la amb un corró. Reserveu-la una estona a la nevera per tal que agafi fred. Amb un tallador, talleu les galetes i reserveu-les al congelador.
- Coeu les galetes directament congelades, uns 15 min a 180 ºC.
- Per a la crema de llimona: en un cassó, barregeu el sucre amb la Maizena. Incorporeu-hi el suc, els ous i barregeu-ho. Incorporeu-hi l’aigua i barregeu-ho.
- Poseu el cassó al foc remenant-ho contínuament amb una llengua per evitar que s’enganxi. Quan faci el primer bull, retireu-ho del foc. Incorporeu-hi la gelatina i la mantega. Reserveu-ho a la nevera.
- Un cop freda i quallada, barregeu-la amb unes varetes per tal de trencar el gel i fer-la cremosa. Ompliu una mànega de pastisseria i repartiu-la sobre les galetes.
- Per a la merenga: poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixeu-lo bullir fins que arribi a una temperatura de 119 ºC.
- Poseu a muntar les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 119 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
- Ompliu una mànega de pastisseria i repartir la merenga per sobre la crema de llimona.
Empolseu-ho amb sucre en pols i cremeu-ho amb l’ajut d’un bufador.