Preparació
- Per a la base: col·loqueu les oblees dins els motlles i punxeu-ne les bases.
- Enforneu-les 10 min a 180 ºC.
- Per a la crema de llimona: hidrateu la gelatina en aigua freda.
- Dissoleu la Maizena amb l’aigua.
- Incorporeu-hi l’ou i els rovells.
- Poseu el suc de llimona i el sucre al foc. Quan estigui a punt de bullir, aboqueu-ho sobre la barreja anterior.
- Torneu-ho a posar al foc, remenant-ho contínuament, fins que faci el primer bull.
- Incorporeu-hi la gelatina i la mantega. Tapeu-ho a pell i deixeu que perdi temperatura.
- Foneu la xocolata blanca i pinteu-hi les bases d’oblea. Ompliu-les amb la crema de llimona i reserveu-les a la nevera.
- Per a la merenga: poseu la clara d’ou i el sucre en un bol al bany maria. Quan arribi a 50 ºC, aparteu-ho del foc i munteu-ho amb unes varetes elèctriques.
- Repartiu la merenga sobre la crema de llimona i cremeu-la lleugerament amb un bufador.