Preparació
- Poseu les castanyes en el recipient Varoma.
- Aboqueu 600 g d'aigua al vas, poseu el Varoma en la seva posició i programeu 25-30 min, a velocitat 1, per coure les castanyes al vapor. Poseu el Varoma de banda, buideu i assequeu el got.
- Peleu les castanyes calentes. És fàcil pelar-les mentre encara estan humides. Si estan seques o resulten difícils de pelar, submergiu-les en aigua calenta.
- Aboqueu el sucre i la beina de vainilla en el vas sec i tritureu-ho durant 10 s a velocitat 10.
- Afegiu-hi 500 g d'aigua i reduïu-la durant 15 min al programa Varoma i a velocitat 1 sense el cubilet.
- Afegiu-hi les castanyes pelades i programeu 3-6 min, temperatura 100 °C, i velocitat 1. Comproveu que estan prou toves i que conserven la seva forma.
- Introduïu les castanyes en pots de mitja rosca, cobriu-les amb el xarop i tanqueu els pots immediatament.
Suggeriments:
Serviu les castanyes amb gelat o compota de fruites. Utilitzeu les castanyes com a acompanyament amb col llombarda per a plats de caça.