Preparació
- Poseu l’arròs en remull en aigua freda, 30 min. Escorreu-lo unes quantes vegades amb un colador fins que l’aigua surti ben neta.
- Coeu-lo amb un bullidor d’arròs o amb una olla: escalfeu 270 ml d’aigua fins que arrenqui el bull, afegiu-hi l’arròs i coeu-lo a foc mitjà, 10 min, tapat. Deixeu-lo entebeir.
- En una cassola petita, mescleu el vinagre, el sucre i una culleradeta de sal. Remeneu-ho a foc suau fins que el sucre es fongui. Afegiu-ho a l’arròs delicadament, amb una espàtula. Tapeu-ho amb un drap i reserveu-ho.
- Per a les crudités: peleu l’alvocat i talleu-lo a mitges rodanxes (poseu-hi una mica de llimona, per evitar que s’oxidi).
- Descongeleu l’edamame i peleu-lo.
- Talleu molt fines les cols. Peleu i ratlleu les pastanagues. Talleu el tofu a làmines fines.
- Distribuïu l’arròs tebi en quatre bols. En un quart de la superfície, poseu-hi les rodanxes d’alvocat. En un altre quart, poseu-hi l’edamame. Entre tots dos, poseu-hi mitja cullerada de tàrtar d’algues. A l’altra meitat del bol, poseu-hi l’amanida de col i pastanagues, i cobriu-ho tot amb làmines de tofu. Empolseu-ho amb sèsam i la juliana d’algues. Serviu-ho de seguida.