Aquesta recepta es pot elaborar amb qualsevol cefalòpode: canana, calamar, calamarsó, punta... Gràcies al rebost i la cultura del Mediterrani, podem jugar amb qualsevol producte i elaborar plats de cullera rics i saludables, que ens aportaran benestar físic i emocional.
Preparació
- En una cocota amb oli d'oliva, daureu la sípia. Salpebreu-la i reserveu-la. Al mateix recipient, afegiu-hi la ceba, el pebrot i els alls, i cuineu-ho fins que es caramel·litzi.
- Incorporeu-hi el tomàquet i sofregiu-ho bé, fins que s'evaporin les aigües vegetatives. Poseu-hi el pebre vermell i la polpa de nyora, i remeneu-ho 2 min.
- Poseu-hi la sípia i mulleu-ho amb el brou. Quan arrenqui el bull, compteu 20 min i, després, afegiu-hi els cigrons i coeu-ho 20 min més.
- Retireu la cocota del foc i espolseu-hi una mica de julivert i de cibulet. Salpebreu-ho, si cal.
- Prepareu quatre ous ferrats i afegiu-los a la cocota, sobre els cigrons.