Preparació
- En un bol gran, poseu la farina de força, el llevat esmicolat i un polsim de sal juntament amb la llet temperada i el sucre. Remeneu-ho mentre aneu afegint-hi els dos ous per estovar la massa i fer-la més manejable. Una vegada barrejat tot bé, continueu-ho pastant sobre una superfície llisa, fins a aconseguir que tots els ingredients s'integrin a la perfecció i quedi una massa manejable i homogènia. Afegiu-hi la mantega a temperatura ambient, és a dir, quan tingui una textura més o menys tova.
- Enfarineu una superfície plana i torneu a pastar fins que la massa no s'enganxi a les mans i hagi adquirit la textura idònia. Aquest procés demana una estona, ja que, quan s'hi incorpora la mantega, la massa perd l'estructura. Quan estigui fina i no s'enganxi, deixeu-la reposar en el bol del principi, en un lloc allunyat de possibles corrents d'aire, 1 h, fins que la massa dobli el volum.
- Amb l'ajuda d'un corró, doneu-li forma de rectangle, pinteu-la amb un pinzell mullat en aigua i polvoritzeu per sobre de la massa una mescla de sucre i canyella. Afegiu-hi llavors de xocolata o panses, si us agraden. Enrotlleu la massa sobre si mateixa tancant els extrems per aconseguir que les peces siguin proporcionals.
- Abans de ficar-ho al forn, talleu els rotlles de massa a rodanxes i deixeu-los reposar el temps necessari perquè doblin el volum.
- Pinteu-ho amb ou i feu-ho coure 15 min al forn calent, a 190 ºC.
- Per a la glaça: barregeu un got d'aigua amb 100 g de sucre de llustre. La mescla ha de ser espessa i consistent, ja que en tirar-la sobre els rotlles calents es tornarà més líquida. Aromatitzeu-ho amb unes gotes de llimona o una culleradeta de vainilla.
- Apliqueu la glaça sobre els rotlles de canyella encara calents: aboqueu-la en una bossa, talleu-ne una punta i buideu la glaça a poc a poc sobre els rotlles.