Preparació
- Per a la pasta brisa: feu un volcà amb la farina i al mig poseu-hi la mantega a punt de pomada, l’aigua, la sal i el sucre. Barregeu bé els ingredients de dins i aneu incorporant-hi la farina sense pastar-ho. Emboliqueu-ho amb un plàstic film i deixeu-ho reposar 30 min.
- Mentrestant, renteu les cireres i talleu-les per la meitat. Retireu els pinyols.
- Estireu la pasta brisa a un gruix de 0,5 cm amb un corró i folreu un motlle de fons extraïble de 12 cm de diàmetre i 4 cm d’alçada. Enforneu-lo entre 12 i 14 min a 180 ºC.
- Per al frangipane: bateu la mantega a punt de pomada 2 min perquè es blanquegi una mica.
- Afegiu-hi el sucre de llustre, la farina d’ametlla, els ous batuts i l’aiguardent. Remeneu-ho bé, que quedi homogeni.
- Poseu les cireres a dins del pastís de pasta brisa i cobriu-ho amb el frangipane, tot deixant un marge de 2 mm fins arribar a la vora del motlle.
- Poseu-ho al forn uns 25 min a 165 ºC. Per saber si és cuit, feu la prova de l’agulla; si surt seca, ja podeu treure el clafoutis del forn. Deixeu-lo refredar.