Preparació
- Talleu les carxofes a quarts i salteu-ne els cors amb oli d'oliva. Quan siguin cuites, poseu-hi dues cullerades d'oli i tritureu-ho.
- Barregeu la farina i el llevat. Després, afegiu-hi la carxofa i 3/4 d’una tassa d'aigua. Pasteu-ho i deixeu-ho reposar 30 min. Després, esteneu la massa en una placa de forn, salpebreu-ho, afegiu-hi sèsam i enforneu-ho 20 min a 180 ºC.
- Enfarineu les fulles de carxofa i fregiu-les.
- Salteu els fesols amb oli suau. Si ho preferiu, podeu afegir-hi una mica de llard.
- Esmicoleu la botifarra negra en bocinets petits i berregeu-la amb la resta d'ingredients calents perquè es desfaci.
- Separeu les arrels dels calçots, netegeu-les i hidrateu-les. Fregiu-les i reserveu-les.
- Coeu els calçots amb la flama de redolta (si no, simplement amb flama) fins que la primera capa quedi negra. Emboliqueu-los amb paper de diari i deixeu-los reposar 15 min. Peleu els calçots i deixeu de banda la part de fulla verda.
- Col·loqueu al centre del plat la coca, escampeu per la base la botifarra negra esmicolada, afegiu-hi la carxofa i els fesols aleatòriament amb tocs de salsa. Tot seguit, poseu els calçots al final de tot, i les arrels, a la part superior.
- Per decorar el plat es pot jugar amb sals, sèsam i la salsa de calçot de Cal Ganxo.