Tots coneixem la coca de poma, però, molt probablement, no aquesta, que remulla amb ratafia les làmines de la fruita protagonista.
Preparació
- Peleu i talleu la poma a làmines i poseu-les en remull amb la ratafia una bona estona abans.
- Munteu els rovells d’ou amb 3/4 parts del sucre, fins que quedi una pasta esponjosa i fina. Afegiu-hi la llet, l’oli i la ratafia delicadament. Aneu-hi afegint la farina, amb la qual haureu barrejat l’impulsor, tot passant-la per un sedàs o colador.
- Munteu les clares d’ou a punt de neu amb la resta del sucre i barregeu-ho amb la pasta elaborada anteriorment. Poseu la pasta a la plata i per sobre poseu-hi les làmines de poma escorreguda. Poseu el forn a escalfar a 200 ºC.
- Quan sigui calent poseu-hi la plata a mitja alçada i feu-ho coure 45-60 min amb el foc abaixat a 170 ºC.