Preparació
- Escalfeu el forn a 160 ºC, a dalt i a baix.
- Unteu el motlle amb una mica de mantega i enfarineu-lo. Sacsegeu el motlle per retirar l'excés de farina.
- Poseu l'accessori pala a la Kitchen Aid. Poseu al bol la farina i el llevat Royal. Barregeu-ho 1 min a velocitat baixa.
- Afegiu al bol els 225 g de sucre, l'essència de vainilla, la sal, els 3 ous, la llet i 90 g de mantega a punt de pomada. Barregeu-ho 2 min a velocitat mitjana, fins que estigui tot ben integrat.
- Peleu les pomes, traieu-ne les llavors i talleu-les a làmines. Incorporeu-ne dues a la massa i barreja-ho. Aboqueu la massa al motlle i col·loqueu la poma restant en forma de cercle sobre la coca.
- Enforneu-la durant 10 min.
- Mentrestant, prepareu la crema. Foneu 80 g de mantega, afegiu-hi 100 g de sucre i l'ou restant. Bateu-ho amb unes varetes.
- Obriu el forn i aboqueu la crema sobre la superfície de la coca. Seguiu-ho enfornant uns 35 min. Vigileu la coca els últims minuts de fornejat, ja que cada forn és un món.
- Traieu la coca del forn i deixeu-la reposar dins el motlle 20 min. Traieu-la del motlle i deixeu-la refredar completament sobre una reixeta.