Una recepta perfecta per acompanyar amb la cervesa Malquerida de Damm
Una cervesa roja i fresca, amb flor de Jamaica, taronja, malt d'ordi, blat i blat de moro. Una cervesa que neix de la fascinació de Ferran i Albert Adrià per les possibilitats creatives de la cuina llatina i la seva perserverància per convèncer Damm de la necessitat de crear una cervesa molt fresca, capaç d'acompanyar els gustos picants, àcids, intensos i afruitats. El resultat, un nou estil de cervesa: roja fresca.
Malquerida és la primera cervesa creada per acompanyar elaboracions inspirades en la cuina llatina, perfecta per degustar amb la potència i la complexitat dels plats d'una gastronomia que ja és tendència mundial.
En aquesta ocasió, us la proposem per acompanyar uns 'tacos' de cochicina pibil per llepar-vos-en els dits!
Preparació
- Per a la salsa xnipec: barregeu bé tots els ingredients.
- Torreu suaument les espècies i tritureu-les amb achiote (arxiota) i suc de taronja. Feu un adob o marinat.
- Traieu la pell de l’espatlla de porc. Reserveu la pell i macereu la carn amb l’adob d’achiote (arxiota); saleu-la.
- En una braser de forn, disposeu en forma de llit la ceba i els alls, a la juliana. A sobre, poseu-hi l’espatlla i la resta de l’adob. Cobriu-ho amb la pell de porc i tapeu-ho molt bé amb les fulles de plàtan, passades pel foc perquè es torrin una mica. Afegiu-hi mig litre d’aigua.
- Tapeu el braser amb una tapa o amb paper d’alumini. Enforneu-ho 5 h a 180 ºC, vigilant que no es cremi.
- Per servir-ho, ho podeu desgreixar i esmicolar la carn i la pell. Se serveix amb el seu propi suc.
- Ompliu tortillas, escalfades, amb la carn i acompanyeu-ho amb salsa xnipec i frijoles.