Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Una recepta perfecta per acompanyar amb la cervesa Malquerida de Damm

Una cervesa roja i fresca, amb flor de Jamaica, taronja, malt d'ordi, blat i blat de moro. Una cervesa que neix de la fascinació de Ferran i Albert Adrià per les possibilitats creatives de la cuina llatina i la seva perserverància per convèncer Damm de la necessitat de crear una cervesa molt fresca, capaç d'acompanyar els gustos picants, àcids, intensos i afruitats. El resultat, un nou estil de cervesa: roja fresca. 

Malquerida és la primera cervesa creada per acompanyar elaboracions inspirades en la cuina llatina, perfecta per degustar amb la potència i la complexitat dels plats d'una gastronomia que ja és tendència mundial.

En aquesta ocasió, us la proposem per acompanyar uns 'tacos' de cochicina pibil per llepar-vos-en els dits!

Preparació

  1. Per a la salsa xnipec: barregeu bé tots els ingredients.
  2. Torreu suaument les espècies i tritureu-les amb achiote (arxiota) i suc de taronja. Feu un adob o marinat.
  3. Traieu la pell de l’espatlla de porc. Reserveu la pell i macereu la carn amb l’adob d’achiote (arxiota); saleu-la.
  4. En una braser de forn, disposeu en forma de llit la ceba i els alls, a la juliana. A sobre, poseu-hi l’espatlla i la resta de l’adob. Cobriu-ho amb la pell de porc i tapeu-ho molt bé amb les fulles de plàtan, passades pel foc perquè es torrin una mica. Afegiu-hi mig litre d’aigua.
  5. Tapeu el braser amb una tapa o amb paper d’alumini. Enforneu-ho 5 h a 180 ºC, vigilant que no es cremi.
  6. Per servir-ho, ho podeu desgreixar i esmicolar la carn i la pell. Se serveix amb el seu propi suc.
  7. Ompliu tortillas, escalfades, amb la carn i acompanyeu-ho amb salsa xnipec i frijoles.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: