Preparació
- Prepareu les brases.
- En una paella de ferro fos, daureu, a poc a poc, les avellanes en sec. Retireu-les i passeu-les per un drap de cuina per pelar-les.
- Trenqueu-les per la meitat i reserveu-les.
- Talleu la coliflor (sense les fulles, que s’han de reservar) per la meitat i unteu-la amb una mica de greix. Poseu-la a la graella i coeu-la 8-10 min, fins que quedi daurada.
- Passeu-la a una cassola grossa amb la resta del greix, saleu-la i continueu coent-la a la graella 10-12 min, girant-la i ruixant-la amb freqüència amb el greix.
- Aboqueu-hi el vinagre i porteu-lo a ebullició, remenant-ho. Afegiu-hi les avellanes torrades.
- Poseu les fulles de coliflor a la graella i coeu-les ràpidament. Poseu-les en un plat al voltant de la coliflor.
- Bateu la barreja de greix i vinagre que quedi a la cassola, saleu-la i aboqueu-la sobre la coliflor. Serviu-ho immediatament.
Nota. Si no trobeu greix de vedella, podeu fer servir greix d’ànec, llard de porc o mantega. Si voleu que sigui un plat vegà, ho podeu untar amb oli d’oliva.