Preparació
- Demaneu al carnisser que us talli el conill a octaus. Salpebreu-lo i enrossiu-lo en una cassola de fang amb oli o llard. Afegiu-hi la ceba tallada ben fina i dos alls picats. Quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet ratllat, el llorer, la farigola i les carreroles, que prèviament haureu remullat unes dues hores abans amb aigua. Tot seguit, ruixeu-ho tot amb el vi blanc i el vi ranci i deixeu-ho reduir uns 10 min a foc lent.
- Lligueu el sofregit amb la farina i afegiu-hi el brou. Deixeu-ho coure uns 5 min i afegiu-hi la picada de fruits secs. Deixeu que faci xup-xup una estona i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
- Per a la guarnició d’arròs: en una cassola d’alumini sofregiu amb mantega i una cullerada d’oli la ceba tallada ben fina i els alls. Quan la ceba sigui transparent, afegiu-hi els bolets. Tot seguit, afegiu-hi una copa de vi blanc.
- Tireu-hi l’arròs i feu-li donar uns tombs. Seguidament, mulleu-lo amb l’aigua o el brou bullent i corregiu-ho de sal i pebre. Deixeu-ho coure 10 min a foc viu i tot seguit poseu-lo 10 min més al forn a 180 ºC.