Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

De quines maneres se sol conservar el peix?

El peix, tradicionalment, es conserva en salaó, bullit i amb oli, assecat o fumat. A casa, també podem fer conserves, però hem de seguir la tècnica adequada, com la que us expliquem en la recepta d'aquest mes.

Podem sotmetre qualsevol tipus de peix al procés de conservació?

L'ideal és fer-ho amb peixos blaus, ja que el greix natural que contenen és ideal per aconseguir una bona conserva.

El peix en conserva serveix només per als aperitius, o el podem incorporar a altres receptes? 

Algunes conserves, com les sardines, les anxoves i els seitons, són ideals per fer ensaladilles, empanades i pizzes, per exemple, però també hi podem preparar fideus amb suc, espaguetis i arrossos. 

Quins avantatges té el peix en conserva, a casa?

Sobretot, que ens permet tenir sempre peix al rebost i preparar qualsevol àpat en un moment, sigui un bon berenar, un sopar o un dinar. Només haurem d'obrir el pot i utilizar el peix com més ens convingui per a la recepta.

Preparació

  1. Poseu els talls de peix en una cassola, totalment coberts d’aigua. Afegiu-hi la sal i el vinagre, i feu que arrenqui el bull.
  2. Escumeu les bromeres de la superfície i incorporeu-hi els grans de pebre, el llorer i la farigola; coeu-ho a foc mitjà, 10 min. Aparteu la cassola del foc i deixeu els talls submergits amb el suc 10 min més.
  3. Retireu els talls de peix de la cassola, traieu-ne la pell, les espines i les parts sagnoses, i aneu-los posant en pots de vidre amb tapa, nets i esterilitzats. 
  4. Afegiu uns quants grans de pebre als pots i ompliu-los d'oli fins dalt de tot. A sobre, poseu-hi un paper sulfurat o transparent, tapeu-los i esterilitzeu-los, bullint-los submergits en aigua fins a la meitat, 20 min, en una olla de pressió, o 45 min en una olla tradicional (poseu un drap entre els pots per evitar que es trenquin amb el fregadís entre ells). 
  5. Deixeu refredar els pots completament dins de l’olla, assequeu-los i poseu-hi una etiqueta amb el nom de la conserva i la data. Reserveu-los en un lloc fresc, sec i fosc. Al cap de quinze dies, estaran a punt per consumir.
  6. Un cop obert el pot, guardeu-lo a la nevera. Recordeu que els podeu mantenir un any, com a màxim. A més, assegureu-vos que la conserva estigui en condicions òptimes quan obriu el pot, per si no s'hagués esterilitzat bé.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: