Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Talleu els cors de carxofa en quatre trossos i poseu-los a confitar, coberts d’oli de gira-sol, amb la farigola, el romaní i el gra d’all aixafat, a foc lent, 20 min o fins que estiguin tendres. Escorreu-los i reserveu-los.
  2. En una cassola, poseu un raig d’oli d’oliva i afegiu-hi la ceba a la brunesa; coeu-la a foc lent fins que sigui ben transparent. Afegiu-hi el tomàquet madur ratllat (sense la pela, però amb les llavors) i deixeu-lo reduir per fer un bon sofregit. Poseu-lo a punt de sal i retireu-lo de la cassola.
  3. Talleu els calamars a rodelles fines (deixant les potes a part) i salteu-los a la mateixa cassola del sofregit, amb l’oli d’all i julivert. Quan siguin daurats, afegiu-hi les carxofes i daureu-les uns instants; afegiu-hi el sofregit. Deixeu-ho coure tot 1 min i salpebreu-ho.
  4. Passeu les potes del calamar per la farina de cigró i fregiu-les en oli ben calent fins que siguin cruixents. Saleu-les i reserveu-les.
  5. Poseu les carxofes amb els calamars al plat i, per sobre, acabeu-ho amb les potes cruixents.

Consell: Podeu fer el sofregit o comprar-ne de fet, ja que actualment al mercat en trobem força varietat i qualitat

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: