Preparació
- Poseu les castanyes en remull tota la nit amb aigua freda, renteu-les i poseu-les a coure a foc baix en una cassola tapada, almenys 2 h.
- En una cassola, fregiu-hi la costella salpebrada i les salsitxes i reserveu-ho.
- Amb el mateix oli feu el sofregit, tallant la ceba molt petita. Quan quedi rossa, afegiu-hi els tomàquets ratllats fins que quedin ben confitats, la costella, les salsitxes i un got d’aigua. Saleu-ho i deixeu-ho coure 10 min més.
- Poseu la llesca de pa a estovar amb la llet i piqueu els dos grans d’all i el julivert al morter. Escorreu el pa i piqueu-lo, també, fins que quedi lligat. Afegiu-ho a la carn picada amb un polsim de sal i un polsim de pebre, barregeu-ho i feu-ne unes mandonguilles. Enfarineu-les i fregiu-les.
- Afegiu-les a la cassola amb la costella i les salsitxes, i afegiu-hi també les castanyes. Tasteu-ho de sal i, si cal, afegiu-hi una mica més d’aigua. Deixeu-ho coure de 15 a 20 min més.
Nota: com a ingredients d’aquest plat, a pagès feien servir el porc confitat de la matança, que es guardava amb greix per a tota la temporada.