Preparació
A la cuina:
- Piqueu l'all i afegiu-hi sal per damunt utilitzant la part afilada i llisa d'un ganivet.
- Afegiu-hi la resta dels ingredients de l'amaniment i barregeu-ho.
- Col·loqueu les patates tallades en un bol, afegiu-hi dues cullerades d'oli d'oliva per damunt i la meitat de l'amaniment. Barregeu les patates perquè quedin cobertes.
A la barbacoa:
- Poseu les patates a la barbacoa en cocció directa a una temperatura moderada (de 180 ºC a 230 ºC), amb la tapa tancada tant com sigui possible, fins que estiguin tendres (entre 10 i 15 min). Aneu-ho girant de tant en tant.
- Mantingueu les patates calentes fins que es rosteixi el xai.
- Unteu les costelles lleugerament amb oli d'oliva pels dos costats i tireu l'altra meitat de l'amaniment per cada banda de les costelles.
- Col·loqueu les costelles de xai a la barbacoa en cocció directa a temperatura moderada, amb la tapa tancada tant com sigui possible, fins a aconseguir el punt desitjat (entre 9 i 11 min), girant-les una vegada.
- Serviu-les calentes al costat de les patates.