Preparació
- Bulliu les castanyes 20 min i peleu-les. Si són velles, cal que coguin més estona, ja que han perdut l'aigua i s'han de rehidratar.
- Talleu el costelló a trossos regulars, poliu-los de greix, salpebreu-los i feu-los enrossir en una cassola. Reserveu-los.
- A la mateixa cassola, feu un sofregit de ceba, tres grans d'all, porro i pastanaga. Quan sigui mig cuit, tireu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure fins que quedi ben confitat. Tritureu-ho amb un xic de brou i passeu-ho per un colador xinès.
- Torneu a posar el suc resultant en una cassola al foc.
- Poseu-hi el costelló i tireu-hi brou fins que el cobreixi. Feu-ho coure a foc suau 45 min.
- A mitja cocció, afegiu-hi les castanyes i deixeu que acabi de coure fins que la carn sigui ben tova.
- Tasteu-ho de sal i afegiu-hi una picada d'ametlles, un gra d'all i un carquinyoli.
- Apagueu el foc i deixeu-ho reposar una estona.