Preparació
- Per a la crema cremada de festucs: ratlleu la pela de la llimona i de la taronja. Poseu-la en un cassó amb la llet, la meitat del sucre i el canonet de canyella.
- Feu-ho bullir i remeneu-ho. Retireu-ho del foc i reserveu-ho en calent.
- Diluïu el midó en una mica de llet.
- En un bol, bateu els rovells i la resta de sucre. Afegiu-hi la barreja de midó i llet.
- Afegiu a la preparació anterior la llet bullent, colada amb un xinès, i remeneuho bé. Poseu-ho a foc suau i continueu remenant. Deixeu-ho coure 2-3 minuts o fins que s’espesseixi, i retireu-ho del foc. S’ha d’aconseguir una crema suau i llisa.
- Aboqueu la crema cremada calenta en un bol amb la pasta de festuc, i remeneu-ho bé amb una vareta. Ha de quedar d’un color verdós.
- Poseu la crema en cassoletes i refredeu-la a la nevera, perquè qualli, 1-2 h.
- Tritureu la canyella amb el sucre morè, i poseu-ne una mica a cada cassoleta. Caramel·litzeu la superfície de la crema amb un bufador fins que es formi una crosta fina.
- Serviu les cassoletes amb una mica de xocolata desfeta, una neula (opcional) i unes quantes fruites vermelles per sobre de la crema.