Preparació
- Per a la crema d’espàrrecs: traieu la part dura dels espàrrecs. La resta talleu-la a rodanxes i reserveu-les.
- En una cassola amb un xic d’oli, feu suar la ceba, tallada a la juliana, fins que sigui ben tova.
- Afegiu-hi els espàrrecs i feu-los coure 10 min. Aboqueu-hi el brou, sal i pebre i deixeu que bulli 10 min. Tritureu la crema i coleu-la.
- Per als ous escalfats: en una cassola, poseu a bullir aigua, sal i un xic de vinagre blanc.
- Trenqueu els ous i reserveu-los.
- Quan estigui a punt de bullir l’aigua, afegiu-hi els ous, un a un, amb compte, i deixeu-los coure 5 min, sense que l’aigua arribi a bullir. Aneu-los voltant.
- Per a la guarnició: talleu el pa de pagès a daus (sense la crosta). Barregeu-lo amb la sal, l’orenga i l’oli. Torreu-lo al forn, a 180 ºC, fins que quedi cruixent.
- Escaldeu 2 min en aigua bullent les puntes d’espàrrec verd.
- Muntatge: poseu la crema d’espàrrecs en un plat fondo, i afegiu-hi un ou escalfat, tres puntes d’espàrrec escaldat i uns quants daus de pa torrat per sobre.
- Serviu-ho immediatament.