Preparació
Preparació
- Amb l’ajuda d’un adult, talleu la ceba a làmines i poseu-la en una cassola amb la mantega, a foc lent, uns 10 min. No ha d’agafar color.
- Mentre es cou la ceba, talleu la carbassa amb molta cura, perquè és molt dura. Si no controleu bé el ganivet, és millor que ho faci un adult.
- Afegiu la carbassa a la cassola, apugeu el foc, remeneu-ho una mica, perquè es torri lleugerament, i aboqueu-hi el brou a poc a poc.
- Feu-ho bullir uns 30 min. Passat aquet temps, salpebreu-ho i demaneu-ho a un adult que ho trituri fins que quedi una crema fina.
- Per a les pipes: aquest pas és imprescindible que el faci un adult, perquè el caramel crema moltíssim. En una cassoleta, poseu el sucre i una mica d’aigua. Quan es fongui el sucre, aboqueu-hi les pipes. Retireu-ho del foc i aneu-ho remenant fins que el sucre quedi ben enganxat a les pipes. Finalment, aboqueu-les sobre un paper de forn i deixeu que es refredin.
- Serviu la crema de carbassa calenta amb les pipes i unes crispetes d’acompanyament.