Preparació
- Talleu la carbassa en 8 o 10 parts i, sense pelar-la, poseu-la a escalivar al forn, coberta amb paper d’alumini, a una temperatura de 200 ºC durant 1 h i 30 min, aproximadament. Passat aquest temps, traieu-la del forn, peleu-la i retireu-ne les llavors.
- Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i la ceba tallada a tires fines; quan ja sigui transparent, afegiu-hi la carbassa i deixeu-la coure a foc lent durant uns 20 min. Tot seguit, afegiu-hi una mica de brou vegetal i salpebreu-ho. Heu de triturar-ho tot fins que quedi cremós. Si cal, rectifiqueu-ho de sal i poseu-hi una mica més de brou. Al final del procés, afegiu-hi una mica de crema de llet. Perquè la crema us acabi de quedar fina, coleu-la.
- Muntatge: saleu les vieires i coeu-les a la planxa amb un petit raig d’oli. Poseu les vieires al centre i la crema al voltant.