Preparació
- Per fer la crema, piqueu la ceba menuda i la sofregiu a foc lent amb oli d’oliva, a poc a poc i sense enrossir-la.
- Afegiu-hi els cors de carxofa, doneu-hi un parell de voltes i cobriu-ho amb aigua o brou. Feu-ho coure uns 30 min o fins que els cors siguin ben tous.
- Tritureu-los bé i salpebreu-los.
- Per confitar el cor de carxofa, cobriu-lo amb oli de gira-sol o d’oliva i el coeu tan lentament com pugueu fins que sigui cuit. Ho sabreu quan en punxar-lo cedeix amb facilitat.
- Talleu els cors de carxofa (ara amb una mica més de fulla) amb l’ajut d’una mandolina o un ganivet esmolat. Fregiu-los en abundant oli. Saleu-los.
- Serviu la crema amb el cor de carxofa confitat i els xips de carxofa. Acabeu-ho amb uns germinats.
- Altres propostes d’acompanyament: encenalls de pernil torrat, ou escumat.