Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Feu un bon sofregit amb les verdures i el safrà. Quan tingui un bon color, afegiu-hi els crancs i, amb l’ajuda d’una massa, trinxeu-los molt bé.
  2. Incorporeu-hi el brandi i flamegeu-ho, fins que es redueixi l’alcohol. Sempre que hi afegiu alcohol, tret del vi, heu d’apagar el foc o bé apartar la paella del foc, per evitar cremades i deflagracions. Enceneu el brandi i deixeu-lo evaporar. Afegiu-hi l’aigua i coeu-ho 25 min a foc fort. Rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho ben fi. Coleu-ho (el colador ha de ser de malla molt fina i s’ha de premer bé). Ha de quedar molt fi —tot i que tenir una textura una mica terrosa— perquè les closques no es quedin a la crema.
  3. En una paella, poseu sal grossa i oli i salteu-hi els rossinyols amb els alls tendres. Feu-los coure sense que es cremin. Ja estan a punt.
  4. Per als crostons: poseu un raig d’oli, sal i pebre en una plata per al forn, i pa a sobre. Enforneu-ho 5 min a 180 ºC, perquè el pa quedi ben cruixent.
  5. En un plat fondo, poseu el saltat de rossinyols, els alls tendres i els crostons repartits. Ompliu una gerra de servir sopes o una sopera amb la crema de crancs.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: