Preparació
- En una cassola poseu l‘oli amb el porro picat i sofregiu-ho 5 min sense coloració. Poseu-hi les patates tallades fines, 700 g de faves i el brou de gallina. Saleu-ho i deixeu-ho coure uns 20 min. Tritureu-ho tot amb la mantega fins que quedi amb la textura d’una crema homogènia, espessa i sense grumolls.
- En un bany maria poseu els ous amb les herbes picades i la sal. Bateu-ho amb un batedor de metall fins que estigui bastant espès i tot seguit tritureu-ho. Incorporeu-hi la nata (si teniu un sifó podeu posar-hi 2 càrregues de gas i n’obtindreu una crema molt més lleugera).
- Coeu 50 g de faves amb aigua salada bullent 3 min i refredeu-les.
- En una paella salteu la botifarra a daus i les faves.
- En un plat fondo poseu la crema calenta al voltant, disposeu-hi les faves amb botifarra i acabeu-ho amb escuma de truita. Podeu decorar-ho amb herbes, pa torrat…