Preparació
- Peleu els moniatos i talleu-ne un a rodanxes molt fines per fer les xips de moniato.
- En una paella, escalfeu oli abundant a 170 ºC i fregiu-hi les rodanxes de moniato fins que siguin cruixents. Retireu-les i escorreu-les sobre paper de cuina. Saleu-les i reserveu-les.
- Barregeu el iogurt natural amb el suc de mitja llimona i salpebreu-lo. Remeneu-lo i reserveu-lo.
- Talleu la magrana per la meitat i desgraneu-la.
- Talleu la resta dels moniatos a trossos regulars.
- Peleu i piqueu la ceba i l’all.
- En una cassola, ofegueu la ceba picada i afegiu-hi el moniato i l’all picat. Afegiu-hi el brou i el suc de magrana i deixeu-ho coure a foc mitjà fins que el moniato estigui ben tendre.
- Afegiu-hi la nata i deixeu que arrenqui el bull; salpebreu-ho.
- Aparteu-ho del foc i tritureu-ho fins a tenir una crema ben fina.
- Serviu-la ben calenta amb unes xips de moniato, una miqueta de salsa de iogurt, la magrana desgranada i unes branquetes de romaní.