Preparació
- Peleu la ceba i talleu-la ben finament. Poseu-la en una cassola a foc suau amb un raig d'oli per tal que s'ofegui lentament.
- Tot seguit, peleu la patata i els naps i talleu-los a daus regulars.
- Quan la ceba sigui tova, aboqueu-hi la patata i els naps i doneu-hi un parell de tombs. Saleu-ho.
- Tireu-hi el brou i deixeu-ho coure fins que les verdures siguin ben toves.
- Traieu-les del foc, tritureu-les i passeu-les per un colador xinès.
- Tasteu-ho de sal, seguiu triturant-ho i afegiu-hi l'oli que us ha quedat per tal que faci una crema ben amorosa. Reserveu-ho.
- Comenceu a fer la pasta. En un bol, poseu la farina en forma de volcà i, a dins, l'ou, un polsim de sal i un raig d'oli.
- Barregeu-ho bé fins que tots els ingredients s'hagin integrat. Deixeu reposar la pasta uns 30 min, embolicada perquè no s'assequi.
- Tot seguit, estireu-la amb la màquina i feu-ne uns rectangles grossos. Poseu-hi petites porcions de carn de botifarra de perol sense la tripa, pinteu-ne les vores i col·loqueu una altra capa al damunt. Premeu-ho bé i talleu els raviolis. Han de ser raviolis grans, d'uns 40 g cadascun, per posar-ne un parell per ració.
- Poseu una olla a bullir amb aigua i sal i escaldeu els raviolis durant 2 min vigilant que no s'obrin. Escorreu-los.
- Per muntar el plat, col·loqueu els dos raviolis al centre del plat i aboqueu la crema de naps al voltant. Decoreu-ho amb un rajolí d'oli d'oliva.