Preparació
- Poseu una cassola a foc mitjà amb dues cullerades d’oli.
- Peleu l’all i piqueu-lo fi.
- Netegeu el porro i talleu-lo a rodanxes fines. Poseu-ho tot a la cassola, i sofregiu-ho 5 min.
- Talleu i peleu els naps, la patata i el fonoll de la mateix mida. Quan el porro ja sigui transparent, afegiu la resta de verdures i hortalisses a la cassola. Deixeu-ho a foc viu 2 min, i abaixeu el foc.
- Aboqueu-hi la llet de coco i el caldo de verdures, i remeneu-ho,
- Tapeu-ho i coeu-ho 12 min, fins que la patata sigui cuita. A continuació, poseu-hi els pèsols, i coeu-ho 4 min (si són congelats, tardaran uns 8 min).
- Quan siguin cuits, apagueu el foc i aparteu la cassola. Afegiu-hi el pebre, la menta i les escates de sal, i tritureu-ho tot amb un robot o amb la batedora de mà. Quan tingueu una crema suau i brillant, serviu-la en bols.
- Per acabar el plat, hi podeu posar unes fulles de fonoll, fruita seca i una mica de iogurt natural.