Preparació
- Per a la crema: peleu la ceba i el porro. Talleu-los a tires fines. Sofregiu la ceba i el porro amb un raig d’oli sense que agafin color. Un cop cuits, afegiu-hi les patates pelades i tallades a làmines, deixeu-ho coure 2 min i afegiu-hi el brou de pollastre o vegetal. Deixeu-ho coure lentament durant 20 o 30 min i tapat.
- Tritureu-ho i rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi mentre ho tritureu l’oli d’oliva perquè emulsioni i, un cop sigui fred, afegiu-hi la crema de llet.
- Esmicoleu el bacallà i amaniu-lo amb oli verge extra, el coriandre picat i l’escalunya picada i escaldada uns quants segons en aigua bullent perquè perdi una mica la fortor.
- Col·loqueu al mig del plat una muntanyeta de bacallà, coroneu-la amb els germinats i les algues tallades a la juliana. Per acabar, serviu la crema al voltant.