Preparació
- Per al farcit: poseu un dit d’aigua en una olla. Demaneu ajuda a un adult per posar l’olla al foc i, quan bulli, tireu-hi els espinacs.
- Quan l’aigua torni a bullir, coleu-los i refresqueu-los sota l’aixeta. Premeu-los bé perquè treguin tota l’aigua i talleu-los amb unes tisores escolares o un ganivet de taula.
- En una paella gran, poseu un bon raig d’oli, els pinyons i les panses. Salteu els espinacs a foc fort 2 min i reserveu-los.
- Fora del foc, afegiu-hi els formatges i una mica de sal. Barregeu-ho bé i reserveu-ho.
- Per a la massa: en un bol gran, poseu la farina, la sal i la mantega freda, a daus.
- Amasseu-ho fins que la mantega desaparegui i la barreja sembli sorra.
- Afegiu-hi l’ou batut i barregeu-ho fins a tenir una massa llisa i ben integrada.
- Amb un corró una mica enfarinat, estireu la massa ben fina. Talleu-ne rodones amb un motlle o un got, i poseu-les 5 min al congelador.
- Al mig de la massa, poseu-hi una cullerada de farcit, tanqueu-la amb forma de mitja lluna i premeu-ne les vores amb una forquilla perquè no s’escapi el farcit.
- Enceneu el forn a 180 ºC.
- Poseu les crestes sobre paper de forn, pinteu-les amb ou batut i enforneu-les uns 15 min.