Preparació
- Peleu i talleu la ceba, la pastanaga i els porros a trossos. Deixeu-los daurar en una paella untada amb mantega. Un cop cuits, incorporeu-hi el pit de pollastre sencer i cobriu-ho amb vi negre. Deixeu-ho reposar tota la nit a la nevera. L’endemà, feu-ho coure a foc lent 45 min.
- Retireu el pit de pollastre i coleu la salsa. Trinxeu el pit i reduïu la salsa. Desfeu la mantega, incorporeu-hi la farina i afegiu-hi el pollastre trinxat. Afegiu-hi la llet, calenta, i la salsa reduïda. Un cop la massa estigui llesta, deixeu-la reposar a la nevera. L'endemà, elaboreu les croquetes i passeu-les per ou batut i pa ratllat.
- Fregiu les croquetes amb oli d’oliva al voltant de 170 ºC. Una vegada fregides, passeu-les per paper absorbent i serviu-les calentes. Nota: vigileu que la salsa de vi no quedi massa àcida.