Preparació
- En una paella amb mantega i un raig d’oli sofregiu la ceba i els alls picats. A continuació, afegiu-hi el bacallà esqueixat i ben escorregut juntament amb el julivert picat. Deixeu-ho coure fins que deixi anar tota l’aigua.
- Seguidament, afegiu-hi la farina i deixeu-la coure uns segons perquè no quedin grumolls. A continuació, afegiu-hi la llet i la crema de llet calentes, i deixeu-ho coure lentament uns 10 min.
- Passeu-ho tot en un bol i tritureu-ho amb la batedora elèctrica fins a obtenir una pasta homogènia.
- Poseu-ho en una paella antiadherent i aneu-ho remenant amb una cullera de fusta fins que quedi ben lligat, és a dir, que la pasta es desprengui fàcilment de la paella.
- Deixeu reposar i refredar la pasta, i comenceu a fer la forma de les croquetes. Primer feu-ne boles, passeu-les per la farina, l’ou batut i, finalment, pel pa ratllat.
- Fregiu-les en oli abundant i molt calent. Les podeu servir al plat acompanyades d’amanida.