Preparació
- Per a la massa: en una cassola, sofregiu la ceba ben picada amb la mantega. Un cop cuita, afegiu-hi la farina i treballeu-la fins que es dauri una mica.
- Aboqueu-hi la llet calenta i el suc de l’estofat, també calent, salpebreu-ho i deixeu-ho coure 2 min.
- Afegiu-hi la carn de la cua de bou una mica esqueixada, remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera 12 h, ben tapat.
- L’endemà, doneu forma allargada a les croquetes i deixeu-les refredar (o congeleu-les).
- Per a la maionesa: bateu l’ou amb l’oli fins que s’emulsioni i formi una maionesa.
- Afegiu-hi la salsa de l’estofat de cua de bou i remeneu-ho. Poseu-ho a punt de sal.
- Per a l’arrebossat: passeu les croquetes per la farina, després per l’ou batut, torneu a passar per farina i ou (per evitar que s’obrin) i, finalment, pel panko.
- Deixeu-les refredar bé abans de fregir-les (també les podeu congelar en aquest moment).
- En una paella, fregiu les croquetes en oli ben calent fins que siguin daurades per fora i serviu-les de seguida.
- Serviu les croquetes amb una punta de la maionesa de cua de bou i un germinat de peril·la al damunt.