Preparació
- Peleu les gambes i talleu-les a trossos petits (de la mida d'un gra de cafè).
- Poseu l'oli al vas i programeu 5 min, temperatura Varoma, velocitat 2. Afegiu-hi les gambes trossejades i programeu 3 min, temperatura Varoma, gir a l'esquerra, velocitat cullera. Coleu les gambes i reserveu les gambes i l'oli per separat.
- Torneu a posar l'oli al vas i afegiu-hi la mantega. Programeu 3 min, temperatura Varoma, velocitat 4. Obriu la tapa i afegiu-hi la farina (poseu-la al voltant de la ganiveta). Ofegueu-ho programant 3 min, 100 ºC, velocitat 2.
- Afegiu-hi el midó de blat de moro, la llet i la sal.
- Barregeu-ho programant 10 segons, velocitat 7. Després, programeu 25 min, 100 ºC, velocitat 4.
- Afegiu-hi les gambes i barregeu-ho amb l'espàtula. Programeu 3 min, 100 ºC, velocitat 2.
- Aboqueu la beixamel en una mànega de pastisseria col·locada a la cistella o en una safata humitejada prèviament (perquè no s'enganxi la massa) i deixeu-ho refredar. Reserveu-ho a la nevera un mínim de 8 h.
- Un cop freda, feu les croquetes amb la massa, arrebosseu-les amb farina, a continuació amb ou batut, i finalment amb pa ratllat.
- Fregiu-les en abundant oli calent.
Suggeriments: si ho voleu, podeu posar també pebre negre i nou moscada quan incorporeu el midó de blat de moro, la llet i la sal.