Preparació
- Renteu la quinoa amb força aigua. En una olla poseu els 100 g de quinoa juntament amb 200 ml de beguda d’arròs i un pessic de sal. Coeu-ho a foc suau i tapat durant 12 minuts, aproximadament.
- Piqueu els festucs i les nous amb l’ajuda d’una mà de morter i els afegiu a la quinoa.
- Coeu la quinoa durant 3 minuts més. Seguidament, apagueu el foc i deixeu-ho tapat durant 10 minuts.
- Piqueu els xampinyons a daus molt petits.
- En una paella salteu els daus de xampinyons amb una mica d’oli d’oliva durant 10 minuts, aproximadament.
- Barregeu la quinoa juntament amb els xampinyons i saleu-ho al gust.
- En una cassola poseu un rajolí d’oli d’oliva i afegiu-hi la farina. Coeu-ho durant 10 minuts a foc suau i seguidament afegiu-hi els 100 ml de beguda d’arròs restant (a temperatura ambient o lleugerament calenta). Aneu-ho remenant fins que es formi una textura espessa tipus beixamel.
- Barregeu la quinoa juntament amb la beixamel, saleu-ho al gust i deixeu-ho refredar a la nevera fins que es formi una massa compacta que us permeti fer croquetes (calen unes 2 hores de repòs de la massa).
- Unteu-vos les mans amb una fina capa d’oli d’oliva i formeu les croquetes.
- En un bol bateu els ous i en un altre barregeu la farina amb el sèsam.
- Arrebosseu les croquetes; primer per ou batut i després per la barreja de la farina amb el sèsam.
- Fregiu les croquetes en oli ben calent i les deixeu en paper de cuina per tal de treure’n l’excés d’oli.
- Serviu les croquetes sobre una base de fulles d’amanida i decoreu-ho amb una mica de pebre vermell dolç.