Preparació
- En un recipient, mescleu la farina d'ametlla amb el sucre, la farina de blat i la polpa de vainilla. Mescleu-ho bé fins que tots els ingredients quedin ben barrejats -heu d'obtenir una pols homogènia. Afegiu-hi la mantega tallada a daus petits i mescleu-ho fins a obtenir una pols amb textura sorrenca. Reserveu-ho.
- En una safata de forn no gaire gran, disposeu els gerds a la base i afegiu-hi un rajolí d'aigua de roses. Cobriu-ho amb la barreja de farines i sucre i poseu-ho al forn 12-15 min a 190 ºC, fins que la superfície sigui cuita, daurada i cruixent.
- Traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar lleugerament. Serviu-ho amb pètals de rosa cristal·litzats, gelat de gerds i cristalls de rosa.
- Per als cristalls: dissoleu el sucre a foc lent fins que formi un almívar, i afegiu-hi l'aigua de roses. Deixeu-ho refredar en motlles petits o en glaçoneres de silicona. Poseu-ho al forn 2-3 min a 160 ºC, fins que el sucre s'estovi. Estireu-lo entre dues làmines de silicona amb un corró. Empolseu-hi el cristall, calent, amb pols de pell de taronja i la rosa -dessecada i triturada fins a formar pols. Estireu el cristall i modeleu-lo.