Preparació
- Peleu la pinya, partiu-la en quatre trossos i traieu-ne el cor.
- Talleu-la a daus, reserveu-los.
- Poseu una paella a foc fort i salteu la pinya, com a màxim 1 min, i afegiu-hi el sucre. Deixeu-ho caramel·litzar i afegiu-hi la mantega. Afeigu-hi el licor i deixeu-ho coure 2 min, fins que s’evapori l’alcohol. La pinya ha de quedar sencera. Afegiu-hi la pela de la llima ratllada.
- Poseu la pinya en quatre recipients aptes per al forn.
- Per al crumble: en un bol, poseu la farina, la mantega pomada, la farina d’ametlla, el sucre i la sal.
- Fregueu-ho amb les mans fins a aconseguir una barreja grumollosa.
- Escampeu la barreja uniformement als recipients de la pinya i coeu el crumble a 170–180 ºC, 30 min.
- Serviu-ho calent. Es pot acompanyar d’una crema freda de iogurt grec.